Artister

Image

Åge & Sambandet

Fredag 03. August - Kl. 22:30
Dette er utvilsomt den beste bookingen vi kunne drømt om. Vi har jobbet i flere år med å sikre oss Norges rockeflaggskip til festivalen og nå blir det endelig en realitet. Etterspørselen etter Åge & co har knapt vært større og årlig fyller bandet landets største konserthus både en og to ganger. Som om ikke det var nok, i fjor var det utsolgt og uforglemmelig stemning da han et av Englands aller mest prestisjetunge konsertlokaler, Royal Albert Hall. Forklaringen er trolig ganske enkel., Åge og Sambandet har alltid fulgt hjertet og spilt klassisk rock som fører folk sammen, uavhengig av trender og salgslister. Sangene handler om ting folk kan kjenne seg igjen og den slags skaper langvarige forhold.
Nytt av året blir at hele konsertområdet blir flyttet ned til Knutholmen, med tilgang til restaurant, båthavn og omliggende brygger og rorbuer. Dette blir svært publikumsvennlig, spektakulært og intimt med en daglig kapasitet på 2000 publikummere. Festivalen arrangeres første helgen i august i samarbeid med Aktiv Kalvåg, Knutholmen og Kalvåg Kystlag. Vi gleder oss!
Image

Love Boys

Fredag 04. August - Kl. 21:00
Momentant popularitet, fantastisk karisma og kjemi som drar paralleller til The Beatles på topp på 60 tallet, ja, Love Boys kom med et smell i 1998. De var da 14 og 15 år gamle. Superlativer fra musikkbransjen lot ikke vente på seg, og flere av de store mente de var neste generasjons Rolling Stones. Karismatiske Kristian Bergo i front, har en bluesrøst alkoholiserte menn i sekstiåra bare kan drømme om! Allerede som 15 åring tok han posisjonen som utvikleren av «gammalmoderne blues» og med det løftet sjangeren til «nye høgder» Med selvskrevne slagere som «If tomorrow never comes» og «Lollipop mama», var Love Boys ei internasjonal verdensplage på populære NRK P1 (S&F) rundt Milleniums tider. Framtida var blendende lys, jorda bydde seg fram og venta på å bli tatt hardt og lenge av dei fire ungene gutten fra Selje. En pubjobb i Fosnavåg endra alt, og det er fortsatt spekulasjoner rundt bruddet den dag i dag. Stjerne i Love Boys gjekk hver til sitt i 2001. «det vart, ja, for lett. Det er bare for lett» var eneste kommentaren et musikkblad fikk ut av bassist Gunnar «dangoures» Solvåg den gangen. 20 år etter det hele startet, er Love Boys tilbake med sin jubileums comeback! Hold dere fast, og la oss håpe puberteten gjorde bandet godt!
Image

Sigrid Moldestad

Lørdag 04. August - Kl. 22:00
Sigrid Moldestad er ein av landets mest folkekjære folkemusikkartistar og har sidan solodebuten i 2007 hatt stor aktivitet med i alt 5 soloalbum, eit samlealbum og ei rekkje forestillingar og prosjekt. I tillegg til sin bakgrunn som folkemusiker, er ho songar, låtskriver og tekstforfattar. Har drive sitt eige band i 10 år og turnerer jamt med eigne prosjekt og konsertar i både stort og lite format.
I haust gav ho ut albumet «Vere her», som har fått strålande platemeldingar landet rundt!
Plata fekk mellom anna ei sterk melding i Aftenposten: “No er det på tide at denne artisten blir allemannseie”. Bergens Tidende tok fram bandet: “..kvalitetstungt band som briljerer i all sin måteholdenhet”. I bladet “Viser” skriv meldaren at han “sjeldan har hatt ein klårare femmar i spelaren sin”. Plata har fått terningkast 5 jamt over, både i NRK P1, Bergensavisen, Dagsavisen, Hamar Arbeiderblad med fleire. Plata er produsert av sunnmøringen Yngve Leidulf Sætre,som har hatt si produsenthand over kjende grupper som Dum Dum Boys, Kaizers, Sondre Lerche m. fl.
Etter å jobba med band som Spindel, gjekk Sigrid solo fyrste gong i 2007 med den unike folkemusikkforestillinga” Taus” og plata med same namn. Plata fekk ​Spellemannprisen​ i folkemusikk-klassen. Deretter følgde ho opp med plata “Sandkorn” (2010), “Himlen har sove bort mørkret” i (2012) og “Brevet til kjærleiken” i (2014). I 2015 ga ho ut samlealbumet ”Så ta mitt hjerte- dei beste songane”.
Alle har fått strålande mottaking frå kritikarane og hennar evne til både fortolkning av andre sine tekster, eigne songer og tekstar, samt musikk har blitt sterkt hylla. Ho vart kåra til årets folkemusiker i 2010, har fått Lutt-prisen to gonger, Fylkeskulturprisen, Vossajazzprisen, Medaasprisen m.m.
Nylig fylte Sigrid Moldestad og hennar unike band Operahuset Nordfjord til randen. I sommar kjem dei til Kalvåg Kystfestival.
Image

Spik Adel

Lørdag 04. August - Kl. 22:00
Spik Adel topper alt! Det kjente bandet som består av det råeste innen artister i Bremanger, får æren av å avslutte tidenes festivalhelg! Ingenting er sikrere enn at det blir halleluja stemning med denne gjengen på scenen! Det gledes! 
© Copyright 2018 Kalvåg Kystfestival. All Rights Reserved.

Search